Wat is jullie levertijd?

De levertijd ligt doorgaans tussen de 2 en 5 weken. Afhankelijk van de periode, en de

omvang van uw project. In uw offerte staat de op dat moment verwachte levertijd

aangegeven.

Hebben jullie een showroom?

Helaas hebben we geen showroom. Dit omdat in onze werkplaats ieder product op bestelling, op maat wordt gemaakt. Wij hebben hierdoor geen voorraad producten om te kunnen tonen. Waar kan ik prijzen vinden? Omdat ieder detail bepalend is voor de prijs (denk aan: afmetingen, laden of deurtjes, rond of recht, demontabel of juist niet), maken wij aan de hand van alle specificaties een offerte op maat. Voor een aantal maatwerk producten, hebben we al prijzen voor u berekend. Deze zijn te vinden op onze Product pagina, en voor de MA2 bureaus is er een MA2 info-sheet Hoe vraag ik een offerte aan? Offerte Formulier Via één van onze handige offerte formulieren kunt u gemakkelijk voor meerdere producten een offerte aanvragen. U geeft hier stap voor stap alle benodigde gegevens door. Wij vragen u om  eventuele voorbeelden, ontwerpen, of andere bijlagen per mail na te sturen. Per e-mail Geeft u bij uw aanvraag per e-mail in ieder geval de volgende wensen door: afmetingen, stijl, kleur(en), afwerking zoals bijv. hoogglans, zijdeglans, een hout-decor of andere structuur. Heeft u voorbeelden of een ontwerp, plattegrond o.i.d. dan ontvangen we deze ook graag. Hoe meer informatie, des te beter kunnen wij uw offerte maken. Telefonisch Vaak kan het handig zijn om alvorens uw aanvraag in te dienen eerst even telefonisch contact te hebben. U kunt dan alles voor uw aanvraag doornemen, en mogelijke vraagstukken aan ons  voorleggen.  Hebben jullie bezichtiging mogelijkheden?

Op onze website zijn al vele fotos te bekijken. Uiteraard begrijpen wij dat het een grote stap is om een

nog niet bestaand product te kopen. Voor u de knoop doorhakt willen wij u graag de kans geven om de

kwaliteit van onze producten met eigen ogen te beoordelen.

Dit de mogelijkheden:

Op onze bedrijfslocatie te Drachten kunt u een MA2 bureau en de inrichting van ons eigen kantoor bezichtigen. Mogelijk bevind één van onze opdrachtgevers zich bij u in de buurt, en kunt u hier de inrichting bekijken. Neemt u voor beide mogelijkheden contact met ons op.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

De levertijd staat onderaan uw orderbevestiging. We nemen enkele dagen vantevoren contact met u op, voor het maken van een afspraak. De levering en montage vindt plaats op werkdagen tussen 08:00 en 18:00, en wordt samen met u afgestemd. Bezorgen jullie alleen naar begane grond? Wanneer bij ons niets bekend is over een etage, gaan we uit van; levering naar begane grond. Een etage is wel mogelijk, mits we dit vantevoren weten. Anders bestaat de kans dat uw meubel niet naar binnen past. Is levering naar een etage mogelijk? De etage dient goed toegankelijk te zijn, via een ruime lift. Of eventueel via een ruime trap. Het bestelde moet overal logischerwijs langs passen. Stuur bij twijfel enkele fotos van de situatie, en neem vervolgens telefonisch contact op. Wanneer het bestelde niet naar boven past, kunnen wij helaas niet anders dan alles mee terug nemen. Hoe plaats ik een bestelling? Heeft u een offerte ontvangen? Dan hoeft u hiervoor enkel akkoord. Dit kan per e-mail of telefonisch. Wilt u één van de producten van onze prijzen pagina bestellen? Dan kunt u dit doorgeven via het handige online bestelformulier. Uiteraard kan dit ook gewoon per e-mail of telefonisch.

Kan het bestelde maatwerk na de tijd nog retour?

Nee, helaas is dit niet mogelijk bij op maat gemaakte producten.

Koops Meubels en Interieur_logo

0512 541620 
Meest Gestelde Vragen Heeft u een vraag over onze producten,    uw order, het bestelproces? Wellicht vindt u het antwoord hier. Staat uw vraag   hier niet tussen, neem dan vooral contact met ons op via 0512 - 54 16 20 of stuur een bericht.
© Koops Meubels 2006-  

Hoelang is jullie levertijd?

De levertijd ligt gemiddeld tussen de 3 tot 5 weken, maar dit

verschilt per periode. In offertes wordt de verwachte levertijd in

weken aangegeven. In de orderbevestiging de definitieve.

Hebben jullie een showroom?

Nee, in onze werkplaats wordt ieder product op bestelling, op maat gemaakt. Wij hebben geen voorraad om in een showroom te tonen. Kunnen jullie een richtprijs geven? Omdat ieder detail (afmeting, laden/deurtjes, rond of recht, demontabel of juist niet) bepalend is voor de prijs, berekenen we aan de hand van opgegeven maten en wensen een offerte op maat. Wel hebben we een aantal voor berekende prijzen van van onze maatwerk producten. Deze zijn te vinden op onze prijzen pagina. Voor prijzen van het MA2-bureau verwijzen we u graag naar onze speciale MA2 pagina en de te downloaden  Ma2 Info-sheet Hoe vraag ik een offerte aan? Offerte Formulier: Via een handig offerte formulier kunt u gemakkelijk voor meerdere producten een offerte aanvragen. U geeft hier stap voor stap alle benodigde gegevens door. Wij vragen u om eventuele voorbeelden, ontwerpen, of andere bijlagen per mail na te sturen. E-mail: Geeft u bij uw aanvraag per e-mail in ieder geval de volgende wensen door: afmetingen, stijl(bijv. rondingen, strak, vierkante of dichte poten) kleuren, en afwerking zoals bijv. hoogglans, zijdeglans, een hout-decor of andere structuur. Heeft u voorbeelden, een ontwerp, of plattegrond, dan ontvangen we deze ook graag. Hoe meer informatie, des te beter kunnen wij uw offerte maken. Levering naar begane grond of een etage is ook belangrijk om te weten. Telefonisch: Vaak kan het handig zijn om alvorens uw aanvraag in te dienen eerst telefonisch contact te hebben. U kunt dan alles met ons doornemen, mogelijke vraagstukken aan ons voorleggen. Zijn er mogelijkheden voor bezichtiging?

Naast de vele voorbeelden op onze website, begrijpen we

uiteraard ook dat het een hele stap is om een nog niet

bestaand product te kopen. Wilt u voor het geven van uw

opdracht eerst de kwaliteit met eigen ogen beoordelen? Dan

zijn dit de mogelijkheden.

Op onze bedrijfslocatie te Drachten kunt u een MA2 bureau en ons eigen kantoor bekijken. Mogelijk bevind één van onze opdrachtgevers zich bij u in de buurt, en kunt u hier de inrichting bekijken. Neemt u voor beide mogelijkheden contact met ons op.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

De levertijd staat onderaan uw orderbevestiging! We nemen enkele dagen van tevoren contact met u op, voor het maken van een afspraak. De levering en montage vindt plaats op werkdagen tussen 08:00 en 18:00. Leveren jullie standaard alleen naar begane grond? Ja, wanneer er niets over een etage gemeld wordt, gaan we in de offerte al uit van levering begane grond. Is dit niet het geval in uw situatie, geef dit dan vantevoren aan. Anders is er een grote kans, dat uw meubel niet naar binnen past. Is een etage helemaal niet mogelijk? Dit is wel mogelijk, maar alleen als we dit vantevoren weten. Geef dit daarom bij uw offerte aanvraag al aan. Belangrijk is om te weten of er een lift aanwezig is. Zo niet, is er een voldoende ruime trap en draairuimte ervoor en erna aanwezig? Het bestelde moet overal logischerwijs langs passen. Stuur bij twijfel enkele fotos van de situatie, en neem vervolgens telefonisch contact op. Het kan zijn dat er een andere constructie bedacht moet worden. Wanneer het bestelde niet naar boven past, kunnen wij helaas niets anders dan alles mee terug nemen. Hoe plaats ik een bestelling? Heeft u een offerte van ons ontvangen? Dan hoeft u hiervoor alleen akkoord door te geven. Voor de producten van onze prijzen pagina kunt u via de knop bestelformulier uw bestelling doorgeven. Uiteraard kan dit ook per e-mail of telefonisch.

Kan mijn bestelling nog gewijzigd na akkoord?

Nee, helaas is dit niet mogelijk vanwege de korte doorlooptijd.

Heeft u een vraag over een product, uw order, of iets anders?

Wellicht vindt u het antwoord hier. Staat uw vraag hier niet bij?

Neem dan vooral contact met ons op via 0512 - 54 16 20 of stuur

ons een bericht

Koops Meubels en Interieur
© Koops Meubels 2006-